9 Tweets 130 reads Dec 14, 2021
(1)Selamlar söz verdiğim gibi bu gün İmbalances, fvg, void gap, liquidity void'i anlatacağım. Aslında bu terimlerin hepsi aynı. Sadece piyasada dolaşan herkes sanki bu şeyi kendileri bulmuşlar gibi bir sürü isim taktı bundan sonra bu kadar fazla ismi yazmayıp İmbalances diyeceğim
(2) İmbalances genellikle bu tarz mumlara denir ve institutional(Kurumsal) satış/alıştır. İmbalances'in oluşma nedeni ile başlayıp nasıl trade edip, nasıl belirleyeceğimizi öğreteceğim.
(3) İmbalances'in oluşma nedeni: kurumsalların ellerindeki malı satamayışıdır. Satamayışıdır diyorum çünkü kurumsallar ellerinde çok fazla adet bulundurur ve tek seferde asla hepsini satamaz. bu yüzden bu tarz imbalances(dengesizlikler) yaratır.
(4) örnek verirsek: imbalances'i oluştururken yapılan kurumsal satış, kurumsalların ellerinde olan %10 diyelim. Her bu kutuya geldiğinde kurumsallar %10, %10 satış yapmaya devam ediyor. Çünkü unutmayın tek seferde satış yapamazlar.
(5) Evet bu imbalancesler her zaman doldurulur, evet her zaman doldurulur: fakat ne zaman doldurulacağı bilinemez. Fakat eninde sonunda doldurulur. Doldurulmadığı zaman var mıdır evet vardır fakat istatistik olarak doldurmadığı zamanlar çok azdır.
(6) 4. Tweetteki kutuyu neye göre çizdin ve bu kutuyla ne yapalım biz? Diyorsunuz. Bu kutu imbalances'i oluşturan mum'un sağ ve solundaki mum fitillerinden çekilir. Grafikte gördüğünüz gibi.
(7) Grafikte gördüğünüz ise yükselişte oluşan bir imbalances. Temelde mantığı anladığınızı düşünüyorum. Lütfen bu anlattıklarımdan, short/long olacağını çıkarmayın. Evet gördüğünüz grafiklerde düşüşte olan imbalances'den short geldi, evet bu grafikte yükselişte olan ++
(8) Yükselişte olan imbalances'den long geldi. Fakat sadece buna göre işleme girerseniz, İşlem doğru olsa bile stop olabilirsiniz. İşlem gelmeyebilir hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Söylediğim gibi biz ihtimalleri trade eder en yüksek olasılığı olanı yaparız.
(9) Bu konsepti iyice sindirin. Geçmiş grafiklerde neler olduğuna iyice bir bakın. Grafikte gördüğünüz anda direk imbalances olduğunu anlayıp, neler olduğunun farkına varın. Sizden şimdilik sadece bunu istiyorum.
Biraz geç oldu farkındayım ama iyi okumalar dilerim.

Loading suggestions...