Trade yaparkan öncelikle 2 parametre belirlemeniz gerekir; 1)risk tutarı=ne kadar para kaybetmeye razıyım?
2)stoploss seviyesi=pozisyondan ne zaman zararla çıkacağım?
Bu ikisini belirledikten sonra açacağınız poz.nun büyüklüğünü belirleyebilirsiniz:
Poz.büy=Risk Miktarı/Stoploss
2)stoploss seviyesi=pozisyondan ne zaman zararla çıkacağım?
Bu ikisini belirledikten sonra açacağınız poz.nun büyüklüğünü belirleyebilirsiniz:
Poz.büy=Risk Miktarı/Stoploss
Bu pozisyonu 157 dolar kullanarak 10x kaldıraclı açabilirim. Burada önemli olan likitide fiyatının stoploss fiyatından daha yukarıda kalmasıdır. (Long işlemde ise likitide fiyatı stoploss fiyatının altında olmalıdır)
Son olarak her zaman market stoploss kullanmalısınız!
Bu kurallara uyduğunuz sürece asla likitide olmazsınız.
Toplamda asla zarar etmeyeceğiniz bir sistem de kurmanız mümkün, bu twitin altında fırsat buldukça anlatmaya devam edeceğim
Bu kurallara uyduğunuz sürece asla likitide olmazsınız.
Toplamda asla zarar etmeyeceğiniz bir sistem de kurmanız mümkün, bu twitin altında fırsat buldukça anlatmaya devam edeceğim
Risk miktarını yukarda ben 100 dolar olarak belirledim. Peki bunun hesabını nasıl yapacağız?
Bunu belirlemek için kazanç oranımızı bilmemiz gerekiyor. Öncelikle kayıt tutarak demo trade yapacağız ve kazanç oranımızı belirleyeceğiz.
Bunu belirlemek için kazanç oranımızı bilmemiz gerekiyor. Öncelikle kayıt tutarak demo trade yapacağız ve kazanç oranımızı belirleyeceğiz.
Yeni başlayanlar için önerilen risk miktarı genellikle portföyün %5 ile %10 u arasındadır.
Kazanç oranı yüksek olan usta traderlar daha yüksek oranda risk miktarı belirleyebilirler. Ben onlardan biri değilim.
Kazanç oranı yüksek olan usta traderlar daha yüksek oranda risk miktarı belirleyebilirler. Ben onlardan biri değilim.
Bu noktada risk miktarı ile pozisyon büyüklüğü sık sık karıştırılır. Bu ikisinin farkını yukarda anlatmıştım.
Formülü unutmayın;
Poz. büy. = Risk tutarı / stoploss
Formülü unutmayın;
Poz. büy. = Risk tutarı / stoploss
Herşey güzel hoş da, %40 Kazanç oranı ile nasıl para kazanıyorum?
Trade yapmayı güzel kılan şey tam da burada başlıyor: R değeri (reward/risk) (ödül/risk)
R değeri beklenen kar oranımızın stoploss oranına bulunmasıyla elde edilir.
Trade yapmayı güzel kılan şey tam da burada başlıyor: R değeri (reward/risk) (ödül/risk)
R değeri beklenen kar oranımızın stoploss oranına bulunmasıyla elde edilir.
Ben kişisel olarak çizdiğim pozisyonun R oranı 2 den büyük olmadıkça pozisyon açmıyorum.
%40 Kazanç oranı ile 10 trade den 6 sında 1 birim stop olurken, 4 ünde 2 birim kar ediyorum.
(4×2)-(6×1)=2
10 trade sonunda minimum 2 birim kar :)
%40 Kazanç oranı ile 10 trade den 6 sında 1 birim stop olurken, 4 ünde 2 birim kar ediyorum.
(4×2)-(6×1)=2
10 trade sonunda minimum 2 birim kar :)
Burada dikkat edilecek husus sırf R oranımıza uygun olsun diye stoploss un yerini degistirmemeliyiz.
Pozisyon R oranımıza uygun değilse trade etmeyiz olur biter. Fırsat her zaman var
Stoploss u nasıl belirleyeceğimiz konusunu ileride anlatacağım
Pozisyon R oranımıza uygun değilse trade etmeyiz olur biter. Fırsat her zaman var
Stoploss u nasıl belirleyeceğimiz konusunu ileride anlatacağım
Stoploss çok önemli çünkü riski belirleyen en önemli faktör.
Stoploss belirlerken yapılan hatalar;
1.belirli sabit bir yüzdeyi stoploss olarak kullanmak
2.belirli bir R oranına göre stoploss koymak
Doğrusu; stoploss teknik analize göre belirlenir
Stoploss belirlerken yapılan hatalar;
1.belirli sabit bir yüzdeyi stoploss olarak kullanmak
2.belirli bir R oranına göre stoploss koymak
Doğrusu; stoploss teknik analize göre belirlenir
Pozisyon açarken fiyatın yönü hakkında tercihte bulunuruz,makul sebeplerimiz vardır.Yukarıda açtığım short poz için doğru ya da yanlış kendimce sebeplerimi @altcoinrookie ye yorum olarak yazmıştım.
İşte Stoploss u koyacağımız yer fiyatın bizi haksız çıkaracağı seviye olmalıdır.
İşte Stoploss u koyacağımız yer fiyatın bizi haksız çıkaracağı seviye olmalıdır.
Beni haksız çıkaracak durum; fiyatin mavi okla işaretli (Swing Failure) mumun üzerine çıkmasıdır.
Böylece kabaca stoploss un nasıl belirleneceğini anlatmış oldum.
Stoploss çok önemli bir konu ve benim gibi işi bilmeyen biri yerine iyi bir traderdan öğrenmenizi tavsiye ederim
Böylece kabaca stoploss un nasıl belirleneceğini anlatmış oldum.
Stoploss çok önemli bir konu ve benim gibi işi bilmeyen biri yerine iyi bir traderdan öğrenmenizi tavsiye ederim
Risk tutarı belirledik, stoploss umuzu koyduk ve bu ikisine göre pozisyon büyüklüğünü hesapladık.
Pozisyonun R oranı daha önce demo trade yaparak hesapladığımız kazanç oranına uygun.
Geriye trade e giriş için en uygun noktayı (OTE-Optimal Trade Entry) bulmak kalıyor.
Pozisyonun R oranı daha önce demo trade yaparak hesapladığımız kazanç oranına uygun.
Geriye trade e giriş için en uygun noktayı (OTE-Optimal Trade Entry) bulmak kalıyor.
Giriş noktası için 2 kuralımız var;
1)trend ile aynı yönde işlem açılır
2)Direçten short, Destekten long pozisyon aç
Yukarıda açtığımız pozisyona bakalım bu kurallara uyuyor mu? 👇
1)trend ile aynı yönde işlem açılır
2)Direçten short, Destekten long pozisyon aç
Yukarıda açtığımız pozisyona bakalım bu kurallara uyuyor mu? 👇
yukarda bahsettiğim basit kurallara uyduğumuz sürece trade para kaybettiren bir kumar olmaz,keyifle para kazandığınız bir hobiye dönüşür
Pozisyonu açtım ve bir daha dönüp bakmadım,ta ki dün gece @barisbuyuktass btc düşüyor mesajı atana kadar. Day trader ile positional trader farkı :)
Tabi o daha sık kar alıp, araya scalp long poz. giriyor, yani daha çok kazanıyor.Fakat başlangıç için benim anlattıklrım yeterli :)
Tabi o daha sık kar alıp, araya scalp long poz. giriyor, yani daha çok kazanıyor.Fakat başlangıç için benim anlattıklrım yeterli :)
şimdi aklımızda iki soru var;
trend nedir? nasıl belirlenir? :))
bu vesile ile kaynaklarımı ve faydalandığım hesapları da belirterek bilgiselini sonlandırayım
trend nedir? nasıl belirlenir? :))
bu vesile ile kaynaklarımı ve faydalandığım hesapları da belirterek bilgiselini sonlandırayım
ilk olarak başlangıç için @Cryptfreeman in Udemy deki "Trend Temelli Teknik Analiz Kursu" nu tavsiye ederim.
fiyat çok uygun, bedavadan biraz pahalı link için buyrun:
udemy.com
fiyat çok uygun, bedavadan biraz pahalı link için buyrun:
udemy.com
serüvenim @altcointurk ile başladı. Katkıları için minnettarım, @sharkcrypto üstadın hakkı ödenmez.
Fibinvest in VIP grubunda sanırım 3 ay kadar bulundum, maksimalist olmamayı, trade yapmayı orada öğrendim. Buradan @EfloudTheSurfer ın şahsında 4 arkadaşa da teşekkür ederim.
Fibinvest in VIP grubunda sanırım 3 ay kadar bulundum, maksimalist olmamayı, trade yapmayı orada öğrendim. Buradan @EfloudTheSurfer ın şahsında 4 arkadaşa da teşekkür ederim.
Son olarak flood başındaki risk analizi ve order flow konusunda @CryptoCred in youtube videolarından yararlandım.
bildiklerimi kısa ve öz biçimde anlatmak istedim. eleştiriye her zaman açığım, mutlu olur ve RT lerim :)
flood sonu, teşekkürler.
bildiklerimi kısa ve öz biçimde anlatmak istedim. eleştiriye her zaman açığım, mutlu olur ve RT lerim :)
flood sonu, teşekkürler.
Loading suggestions...