Türkçe kaynak açısından oldukça yetersiz olan "Price Action" kavramlarını sizler için Türkçeleştirdiğim seriye devam ediyorum. Bu flood için sizlere "Range" kavramını anlatmaya karar verdim. Lütfen anlattıklarım üzerinde bol bol çalışın ve backtest yapın dostlarım. Başlıyoruz..👇
Range yani "aralık" kavramı, trend bir hareketin fiyatın birleştiği bölgelerdir. Arz ve talep dengesinin sıkışmasıyla fiyat bir aralık arasında toplanır. Peki en range nasıl tespit edilir? sorusuyla devam edelim.
3- Range, swing high/low bölgelerinin olduğu konumlarda olmalıdır; en çok temas beklentimiz içinde olmalıdır
4- EQ(denge-orta bant) seviyesi anlamlı olmalıdır. Fiyat onun etrafında nasıl davrandı? Tepki aldı mı? Altında kapanış low, üstünde kapanış high bölgesine götürdü mü?
++
4- EQ(denge-orta bant) seviyesi anlamlı olmalıdır. Fiyat onun etrafında nasıl davrandı? Tepki aldı mı? Altında kapanış low, üstünde kapanış high bölgesine götürdü mü?
++
Şimdi size range trade ile ilgili bazı örnekler ve bilgiler vermek istiyorum:
"Flipping Ranges Setup"👇
Hem makro hem de mikro rangeler için low/high seviyeleri, marketin oldukça ilgi gösterdiği alanları temsil eder.++
"Flipping Ranges Setup"👇
Hem makro hem de mikro rangeler için low/high seviyeleri, marketin oldukça ilgi gösterdiği alanları temsil eder.++
Peki ya, rangeleri en etkili şekilde nasıl kullanabiliriz?👇
1- Range oluşumunu mantıklı gelene kadar yeniden çizin
2-Range high/low ve EQ bölgelerindeki tepkileri iyi izleyip, analiz edin
3-Harekete geçmeden önce fiyatın gerekli likiditeyi topladığından emin olun
++
1- Range oluşumunu mantıklı gelene kadar yeniden çizin
2-Range high/low ve EQ bölgelerindeki tepkileri iyi izleyip, analiz edin
3-Harekete geçmeden önce fiyatın gerekli likiditeyi topladığından emin olun
++
4-Rangeler, net bir HTF trendi olmadığı için biasınızın oturana kadar değişmesine izin verin
5-Breakout(kırılım) trade etmekten kaçının. Uç noktalara yaklaştığında, fiyat stop-lossları tetiklemek için sert hareket etmeye isteklidir ve bu sizi tuzağa çeker.
5-Breakout(kırılım) trade etmekten kaçının. Uç noktalara yaklaştığında, fiyat stop-lossları tetiklemek için sert hareket etmeye isteklidir ve bu sizi tuzağa çeker.
"Three Tap" kavramını anlattığım flood👇
Range içinde 15R kazandıran bir setup için aşama aşama anlattığım flood👇
Beni dinlediğiniz/okuduğunuz için hepinize teşekkür ederim dostlarım. Size bir şeyler katabildiysem tek motivasyon kaynağım olan etkileşimlerinizle beni motive edebilirsiniz. Size daha fazlasını sunmaya devam edeceğim. Sadece eğitim yetmez, bol bol backtest yapın.
Ayrıca floodumda bana görsel desteği sağlayan @mgvcapital broma teşekkür ederim. Thank you sir! Hepinize sevgilerimle..🤝❤️
Loading suggestions...