2 Tweets 519 reads Dec 14, 2021
(1)
Bu flood'da direkt @RektProof PO3 eğitimini türkçeye çeviriyorum.
1. Akümülasyon(Accumulation)
2. Manipülasyon(Manipulation)
3. Dağıtım(Distribution)
Power Of three
(2) 1. Akümülasyon: Genellikle günlük açılışın altında yada üstünde Pozisyon inşaa edilmesi.
(3) 2. Manipülasyon, Engineer liquidty'in Kırılım shortcularını çekmesi.(açıkçası burayı nasıl çevireceğimi yada açıklayacağımı bilmiyorum.) illa bir örnek vermek gerekirse, fiyat akümülenin altına/üstüne düşünce/çıkınca breakout vermiş olur, Bunu gören yatırımcılar da ++
(4) 2.Manipülasyon; market sell yaparlar, yada orderler tetiklenir, akümülenin altında/üstünde genelde stoplar olur, buda double pressure yaratır ve fiyat bayağı bir aşşağı düşer ki fiyat o kadar düşmek istemese bile.
(5) 3.Dağıtım: Long/short işlemlerinin sonlanması, genelde old high(bir önceki high)'da olur. Güçlü sinyaldir. Breakout longcularının dikkatini çeker. (Yani breakout traderlerinin, 4. yazıda anlattığımı hatırlayın. )
(6) Simdi kendim bir kaç örnek vereceğim sonra kapatalım PO3 olayını. Açın grafiği, range yapan bir alan bulun oraya akümüle deyin. birinci range breakout olduktan sonra rangenin altında yeni bir range oluşturan bölgeye, manipülasyon diyin. Ralliye ise genişleme.
(7) Bundan nasıl setup çıkar söyleyeyim, Grafiği keserek gösteriyorum. Bu 2 bölgeyi gördükten sonra fiyatın yukarı gideceğini düşünürüz ve amacımız long tarafta olmak olur. Yani short yerine long ararız, Her düzeltmede. 2 Grafikte 4H tf(time-frame) açarak, bir ob bölgesinden ++
(8) Longladığımızı farzedelim. stopuda bir alttaki OB altına attıgımızı farzedelim. 1:3 RR oranını koruyarak islem aldık. Stop olsaydık da bu yapıyı bozmadığı sürece tekrar long arardık, yine stop olsaydık yine long arardık en sonunda fiyat bu yapıyı bozana kadar.
Hepsi bu kadardı.
@RektProof'a bu eğitimi hazırladığı için teşekkür ederiz. Thank you for this educational content ser.

Loading suggestions...