Türkçe kaynak açısından oldukça yetersiz olan "Price Action" kavramlarını sizler için Türkçeleştirdiğim seriye devam ediyorum. Bu flood için sizlere "Dragon Fruit" kavramını anlatmaya karar verdim. Lütfen anlattıklarım üzerinde bol bol backtest yapın dostlarım. Başlıyoruz..👇
Dostlar bu kavram aslında daha önce sizlere hem flood hem de youtube videosu şeklinde anlattığım "Order Block" kavramının bir konfirmasyonu şeklinde kullanmanız gereken bir yapı. Bu kavram ünlü trader/mentor ict'ye aittir.
Öncelikle anlattıklarımı anlamanız için bu youtube videosunu izlemenizi ya da aşağıdaki order block floodunu okumanızı tavsiye ederim. Zaten herhangi birini yaptıysanız floodu okumaya devam edebilirsiniz.
youtu.be
youtu.be
Bu kavramda özellikle MSB(market structure break) yapısının ardından bulduğumuz OB(order block) kavramının ardından gelen FVG(Fair Value Gap) yapısını kullanacağız. Sizlere videoda ve daha önce "imbalance" yapısını tek cümleyle açıklamaya çalışmıştım.
İmbalance kavramını, piyasada alım veya satım işlemi esnasında yeterli likidite yoksa fiyatın sert ve dolgun mumlarla bir boşluk yaratılması olarak görebilirsiniz. İmbalance, kısaca piyasada yetersiz/dengesiz alım veya satım işlemine denilebilir.
"İmbalance" kavramı geneldir fakat "FVG" ve "Liquidity Void" olarak da karşınıza çıkabilir. Bu kavramlar imbalance başlığı altındaki konseptlere denmektedir. Tekrar konumuza dönersek chartımızda belirlediğimiz OB noktasının hemen ardından OB mumunun yanında++
sert ve hacimli bir mum bulunuyorsa bunu FVG olarak kabul ediyoruz ve işlemde bizim için güzel bir konfirmasyon aracı sağlıyor. Ayrıca OB mumunun ardından gelen bir FVG, bize oradaki hacimsel boşluğu doldurmak için fiyatın tekrar OB noktamıza döneceği konusunda güven sağlıyor.
OB ve FVG bölgelerini bu şekilde belirledikten sonra ve tabii anlattığım diğer konfirme araçları da işin içine katarak güzel bir yapı oluşturmuş oluyoruz ve FVG yapısının oluşmasıyla hem o bölgeye kurumsallar tarafından güçlü bir likidite enjekte edildiğini hem de++
FVG yapısıyla birlikte o bölgede oluşan boşluğu doldurmak için fiyatın tekrar OB noktamıza dönmek isteyeceği konusundaki biasımızı doğrulamış oluyor. Entry konusunda ise her zamanki gibi OB bölgesinin alt/üst bölgesini kullanıyoruz.
"Dragon Fruit Concept" bu kadardı dostlar. Beni dinlediğiniz/okuduğunuz için teşekkür ederim. Eğer bu yönde istek olursa bir youtube videosu ile de daha detaylı şekilde açıklamaya çalışabilirim. Lütfen bol bol araştırmaya ve backtest yapmaya devam edin.
Sizlere anlatabileceğim daha birçok konsept bulunuyor ve elimden geldiğince bu konuda size bir şeyler katmaya devam edeceğim .
Sevgilerle❤️
Sevgilerle❤️
Loading suggestions...