16 Tweets 1,631 reads Dec 14, 2021
Bilgi Serisi 2- Range Nedir ? Range içerisinde nasıl trade yapılır ?
İlk önce kullanacağımız terimleri şimdiden yazayım. Range, Range High(RH), Equilibrium (EQ), Range Low (RL), High, Low , Monday High&Low,
Öncelikle kullanacağımız konseptler Likidite bölgeleri, Order bloklar ve Market Structure
Range, high ve low arasında oluşan akümüle bölgesidir. Range içerisinde range olabilir. HTF’ de oluşan bir range içerisinde Ltf de başka bir range çizebilirsiniz. Range tek high&low dışında (Monday high&low) (pwo/pmo high&low) arasında da makul olan bölgelerde range aranabilir.
Çalışan bir range ileride tekrar çalışması muhtemeldir. Ariyetten range içerisini terk edip new ath yapacak olan coinlerde range kopyalama ve fib aracını kullanarak az çok nerelere gidebileceğini tahmin edebiliriz.
Bu aşağıda normal bir range belirleyelim. Burda gördüğünüz gibi duraksız bir şekilde fiyat geliyor ve bir düzeltme yapıyor. Düzeltme yapmadan önceki High ile Low arasında uyguladığımız fib düzeltmesi aracı ile bölgeleri belirliyoruz ve fiyatımız range bölgesine sadık kalarak+
içerisinde oluşturduğumuz setup sayesinde işleme giriyoruz. EQ bölgemiz önemli bir bölge oluyor fiyat EQ altına sarkması ile RL hedefleyebilir, üst bölgesinde ise RH hedefi olur. İşlemlerde buna dikkat etmek zorundayız
tradingview.com
Range Kopyalama
Hali hazırda geçmişten bir bölge belirleyemediğimiz ve new ath yaparak devam eden bir paritede
range kopyalayabiliriz. Hali hazırda olan range bölgemizi kopyalayıp üstüne yerleştirerek az çok fikir
almamızda yardımcı olabilir. tradingview.com
Örnekler ile devam edersek BTC/USDT Haftalık Grafik
Tümden geriye doğru gittiğimizde haftalıkta bir range görüntüsü mevcut ve tepki alabileceği en
optimal bölge burası duruyor. Haftalık belirledikten sonra günlük ve saatlere kadar inebiliriz.
tradingview.com
BTC/USDT GÜNLÜK GRAFİK
Günlükte yapının bozulduğunu görüyoruz ve short pozisyon arayıp nereden tp alıp nereden longa dönebiliriz bunun planlamasını yapmış bulunmaktayız.
Bu grafikte o bölgeye gelene kadar çok tepki alacağı yer var fakat daha iyi anlatabilmek için kirlilik yapmayalım. tradingview.com
Monday High/Low Range Yeni hafta açılışından sonra pazartesi gününün high ve low noktaları da bizim için bir range görevi görür. Monday low altında kalan parite bearish bir yapı sergiler.
Low'u geri kazanan yapı Monday high hedefleyip oranın üstünde kalıcık sağlaması ise bullish yapı sergiler.
Peki bu bizim ne işimize yarayabilir?
İlk önce Btc/usdt paritesinde bunları ayarlayarak hafta içi trade planımızı oluşturmakta yardımcı olur. Gerekirse Btc paritesi gerekirse bir başka alt paritede bunları planlayarak setup oluşturmamız kolaylaştırabilir.
Örnek olarak BNB/USDTP paritesini seçtim. Burada gördüğünüz mavi çizgiler günleri temsil ediyor. 1 haftalık alan oluşturdum ve pazartesi açılışı, high seviyesi , low seviyesi ariyetten fib uzantısı ile Eq seviyesini belirledim.
tradingview.com
Paritenin devamında olan ise ne kadar güzel çalıştığını görüyorsunuz. Sizin için sadece fikir vermesini istedim.
tradingview.com
Buraya kadar okuyan herkese teşekkür ederim. Umarım işinize yarayabilecek bir bilgi olmuştur.

Loading suggestions...