GM czytam te Pana twitterkowe wypociny i naganianie młodzieży na wirutalne pieniążki. Że niby co 100 pln da im lambordżini?
Słyszał Pan o końcu cyklu? O analizie wstecznej? Torturowaniu danych?
Stuknij się Pan w swój pusty czerep,
do widzenia unfollow
#krypto
1/10
Słyszał Pan o końcu cyklu? O analizie wstecznej? Torturowaniu danych?
Stuknij się Pan w swój pusty czerep,
do widzenia unfollow
#krypto
1/10
"Transakcja odbywa się w teraźniejszości: Nie grzeb w przeszłości i nie staraj się przewidywać przyszłości. To pierwsze przynosi skutki odwrotne od zamierzonych. To drugie jest niemożliwe." Droga Żółwi
3/10
3/10
Mocny cytat, trudno z nim polemizować.
Inwestuje na rynku #krypto który jest rynkiem spekulacyjnym opierającym się o $btc i jego narrację cykliczności.
Czy ten cykl dobiegł końca?
Nie wiem.
4/10
Inwestuje na rynku #krypto który jest rynkiem spekulacyjnym opierającym się o $btc i jego narrację cykliczności.
Czy ten cykl dobiegł końca?
Nie wiem.
4/10
Pan Paźdioch nie wspomniał o:
- efekt tradera (np followuje mnie 100k ludzi i moja technika nie daje już przewagi, bo zbyt upowszechniła się i pojawią się gracze przeciwni do techniki np ETF Inverse Cramer)
- efekt losowości (wynik strategii był lepszy przez przypadek)
8/10
- efekt tradera (np followuje mnie 100k ludzi i moja technika nie daje już przewagi, bo zbyt upowszechniła się i pojawią się gracze przeciwni do techniki np ETF Inverse Cramer)
- efekt losowości (wynik strategii był lepszy przez przypadek)
8/10
- paradoks optymalizacji (wybór określonego parametru zmniejsza jego wartość np Pi cycle)
- nadmierne dopasowywanie danych (np sp500 2008 vs 2022 korelacja tylko 0,6 mimo to ją lubię 😄)
każdy punkt nadaje się na osobny tweet.
9/10
- nadmierne dopasowywanie danych (np sp500 2008 vs 2022 korelacja tylko 0,6 mimo to ją lubię 😄)
każdy punkt nadaje się na osobny tweet.
9/10
Loading suggestions...