GM no to domek z kart się posypał. Płonie Rzym, a ludzie go szabrują.
No to sprawdzam i dorzucam 3grosze.
$btc #krypto
1/24
No to sprawdzam i dorzucam 3grosze.
$btc #krypto
1/24
W 2013-14 roku zarabiałem na arbitrażu pomiędzy Mt gox i innymi giełdami, taka dobra fucha była, zwykły ziomek mógł sobie zarobić. Niestety doszło do hacku, głupoty i największa giełda #krypto zwinęła się, a ja utknąłem tam z częścią swoich $btc. Które może odzyskam w 2023
2/24
2/24
Jednym z największych błędów jakie wtedy zrobiłem, to zniechęcenie do rynku. Odszedłem od stolika na jakieś pół roku, rok.
Zamiast zostać przy stoliku i akumulować. Pomyślałem to nie ma sensu, jaka to przyszłość finansów, zwykłe złodziejstwo.
3/24
Zamiast zostać przy stoliku i akumulować. Pomyślałem to nie ma sensu, jaka to przyszłość finansów, zwykłe złodziejstwo.
3/24
Strata finansowa wpłynęła na mnie emocjonalnie i psychicznie, utraciłem całkowitą wiarę w #krytpo i chęć zabawy.
Dzisiaj mimo trudnych dni to mogę Wam doradzić byście nie odchodzili od stolika.
Nie mówię to w sensie hazard i robienia all in, ale mimo strat wytrwali
4/24
Dzisiaj mimo trudnych dni to mogę Wam doradzić byście nie odchodzili od stolika.
Nie mówię to w sensie hazard i robienia all in, ale mimo strat wytrwali
4/24
Dla mnie to nie koniec po prostu koniec cyklu, to sygnał do postąpienia wbrew sobie i wszystkiemu, do startu DCA.
Nie jestem pewien dna $btc czy spadnie do 3k$, czy zlikwidują Saylora, jak mocne regulacje będą, ale wiem że stosunek zysku do ryzyka jest dobry w mojej ocenie
7/24
Nie jestem pewien dna $btc czy spadnie do 3k$, czy zlikwidują Saylora, jak mocne regulacje będą, ale wiem że stosunek zysku do ryzyka jest dobry w mojej ocenie
7/24
Nikogo nie zachęcam do zakupu i ryzykowania środków na pewno mamy czas.
Jeśli bym cos kupował to tylko mocne assety np. $btc, $eth. może $atom, $matic, $bnb.
Zakup czasowy to minimum do wiosny 2023. Musimy czekać na opadnięcie kurzu i nie robić tego na wariata.
8/24
Jeśli bym cos kupował to tylko mocne assety np. $btc, $eth. może $atom, $matic, $bnb.
Zakup czasowy to minimum do wiosny 2023. Musimy czekać na opadnięcie kurzu i nie robić tego na wariata.
8/24
Może być taniej ale w mojej ocenia cena jest coraz bardziej atrakcyjna $btc #bitcoin
15/24
15/24
Wnioski:
- gdy leje się krew to dobry moment postąpić wbrew sobie
- $btc na razie ciągle zachowuje się jak asset cykliczny
- wydaje mi się że to dobre miejsce do rozpoczęcia DCA
- kolejny rok będzie męczący dla naszych inwestycji nie kupuje za 100%, dywersyfikuje
19/24
- gdy leje się krew to dobry moment postąpić wbrew sobie
- $btc na razie ciągle zachowuje się jak asset cykliczny
- wydaje mi się że to dobre miejsce do rozpoczęcia DCA
- kolejny rok będzie męczący dla naszych inwestycji nie kupuje za 100%, dywersyfikuje
19/24
- nie shitcoiny, a assety które mają siłę, momentum oraz za bardzo nie są powiązane z FTX i Alamedą
- gram w szachy, powoli spokojnie, a nie yolo, degen, dźwignia
- nigdy 100% oszczędności w krypto
- wszystko co kupujemy offline (ledger)
- nie odchodzę od stolika
20/24
- gram w szachy, powoli spokojnie, a nie yolo, degen, dźwignia
- nigdy 100% oszczędności w krypto
- wszystko co kupujemy offline (ledger)
- nie odchodzę od stolika
20/24
- używam DEX, a nie CEX. Cex w minimalnym stopniu, najlepiej ręcznie by od razu wypłacić
- żółte światło to żółte światło chronię swój kapitał
- obserwuje jeśli musze kupować to małą łyżką regularnie, a nie chochlą bo się ubrudzę
- patrzę na sp500
21/24
- żółte światło to żółte światło chronię swój kapitał
- obserwuje jeśli musze kupować to małą łyżką regularnie, a nie chochlą bo się ubrudzę
- patrzę na sp500
21/24
No to by było na tyle dzisiaj. Pomyślcie o tym ze istnieją ludzie którzy nie wiedzą kto to Do kwon, Sam, shitcoin, krypto, pomysclie o tym jak oni słodko spią.
Czy warto bawić się w #krypto, odpowiedzcie sobie sami.
Życzę Wam miłego weekendu
22/24
Czy warto bawić się w #krypto, odpowiedzcie sobie sami.
Życzę Wam miłego weekendu
22/24
Zapraszam do wpisu o żółtych światłach:
23/24
23/24
Rozkminka o DCA
24/24
24/24
Loading suggestions...