Kripto Dayı
Kripto Dayı

@KriptoDayii

28 Tweets 27 reads Mar 21, 2023
-> Bitcoin ve Boğa Piyasası Flood’u <-
Market yapısı ve boğa döngüsüyle ilgili süreçler,şuan ki durum ve sonra ki hareketlerle ilgili hem tecrübe hem de analiz tadında birkaç bilgi aktaracağım.
Flood’u beğenirseniz Like ve RT ile birçok kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz :)
1)Öncelikle geçmişte yaptığım flood’ları hem bilgi hem de eğitimsel anlamda sizlere birşeyler katabilmesi için buraya linklerini bırakıyorum:
Boğa Floodları(3 adet):
Ayı flood’u:
2)Yukarıdaki Ayı floodun da Bitcoin için dip fiyat kasım veya aralıkta gelebilir diye yazmışım ( ) .Kasım’ın 4.haftası 15.500$ ile şuan ki en düşük fiyatını gerçekleştirdi.2 hedef vermiştim.Birincisi geldi( )
3)Market yapısı bull yönlü kırılım vermediği için mantıklı olarak 2.hedefi bekledim hatta o tweet'te market kırılımının Ağustos gibi olacağını belirtmişim ancak bu ay itibariyle haftalıkta bullish market kırılımı gerçekleşip düşen trend sonlandığı için artık 2.hedef iptal oldu
4)Peki düşen ve yükselen trend nasıl olur? MSB nedir ve market yapısı kırılınca ne olur? (Hiç bilmeyenler için)
Düşen trend ve yükselen trend aşağıdaki gibi gerçekleşir. Market genelinin %30'u böyle ilerler.Kalan %70'i ise Range'ler(konsodilasyon) oluşturur.
5)Düşen trend yani bearish market yapısı devam ederken fiyat LL(düşük dip) sonrası son LH(düşük tepe) üstünde kapanış gerçekleştirirse market yapısı bozulur ve trend bullish'e evrilir.Fiyat,düzeltme sonrası HL(yüksek dip),HH(yüksek tepe) yaparak yükseliş trendini başlatır.
6)Bitcoin'in haftalık grafiğinde önceki dönemlerde MSB ve sonrası aşağıdaki gibi.Ayrıca güncel durumda böyle.Yani fiyat MSB verdi.Düşen trend bitti ve boğa market yapısı oluştu.
7)Peki dip fiyat 15500$ mıydı?
Bunun için Halving dönemlerini inceledim.
2010-2012 döneminde fiyat Halving'e 12 ay kala dip yapmış.
2012-2016 döneminde Halving'e 18 ay kala dip.
2016-2020 döneminde Halving'e 17 ay kala dip yapmış.
8)Bitcoin 2022 kasım ayında 15500$ ile son dip fiyatını gerçekleştirdi.Halving Nisan 2024 tarihinde.Dolaysıyla Halving'e 16 ay kala bu fiyat geldi.Buda önceki verileri göz önüne alarak 15500$'ın #BTC için dip fiyat olma ihtimalini arttırıyor.Bide Boğa trendi başlamışken!
9)Peki 2019 yılındaki gibi bir yol izlerse ne olur?
Bildiğiniz gibi #BTC 2018 sonunda dip yaptıktan sonra %350 artmış daha sonra da Mart 2020 tarihine kadar %70 düşüp sonra boğar trendi başlamıştı.
Ancak burada dikkat edilmesi gereken durum şu.
Zaten 2017'nin sonunda başlayan
10)Ayı piyasası var ve fiyat dip sonrası Haziran 2019 tarihinde MSB veriyor.Zaten fiyatın MSB verebilmesi için %180 yükselmesi gerekiyordu.Hatırlayın MSB sonrası fiyat düzeltme ile HL(yüksek dip) yapıp boğa trendine geçmiş oluyor. Ki MSB sonrası oluşan düşen trend'e bakın
11)Mart 2020'de dip yani HL yapıyor aslında ve Temmuz ayında o düzeltme ile oluşan düşen trend'te MSB veriyor ve fiyat düşmeden çılgınlar gibi yüskeliyor (ki 2020 Ağustos ayında boğa başladı demiştim).
12)2019'da ki fiyat hareketini bile sergilese yeni dip gelmeden dip'e yakın bölgeye de inse sorun olmayacaktır benim için.Yani anlatmak istediğim olay böyle.Bu hareketi bile yapsa HL yapmaya inecektir.İpucu olarak HL için indiğinde düşen trend olacağı için yine MSB'yi gözlemleyin
13)Güncel haftalıkta duruma baktığımda Bitcoin'de 1.hedefim 34000$ ki burası daha önceki Range'in low bölgesi.RL ve RH'lerin güzel destek direnç olarak çalıştığını unutmayalım. 2. hedefim aynı Range'in EQ bölgesi yani 39250$
14)29.3k$ ile 31k$ band bölgesi önemli bir direnç.Daha önce güçlü alıcıların bölgeyi nasıl savunduğunu görüyorsunuz.Şuan orası satıcıların üstün olduğu yer.Wick ata ata satıcı emirleri zayıflatılacak ya da momentumlu bir mum ile tek sefer de kırılması gerekecek.
15)Total market'e baktığımızda alçalan kama ile yükselmeye başladı ve tepeden gelen düşen trendi de kırdı.Kamanın hedefi 1.6T$ .Buda Total Cap'in %40 daha büyüyeceği anlamına geliyor.
16)Ayrıca Market daha önceki dönemler gibi boğa trendine geçtiğinde çanak yapıp öyle ilerliyor ve çanak hedefini de delip geçiyor.Eğer bu defa da aynı yolu izlerse çanak hedefi 5.25T$ olarak görülüyor.
17)Total2'ye baktığımızda kama benzeri oluşum ve tepeden gelen düşen trend henüz kırılmamış.Bunun sebebi dominanstan da gördüğünüz üzere paranın Bitcoin'e girmesi.Ancak buda yakında kırılacaktır ve ilk etapta hedefi 1.04T$ görülüyor.Eski boğa dönemi gibi çanak yaparsa hedef 3T$
18)Yaklaşık 1.5 yıldır takip ettiğim dominans grafiği.Zaten direnç bölgesine gelmişti.Gidebileceği max yer RH olan %48.69 veya deviasyon(sapma) yaparsa %51.68.Buraların üstüne çıkmayacağını düşünüyorum.Ancak dominansı tek başına takip etmek anlamsız.BTC,Total ile teyit edilmeli.
19)Gelelim Bitcoin ATH durumuna.
2012 de Halving sonrası 1 yıl sonra,2016 ve 2020 Halving sonrası ise 1.5 yıl sonra Bitcoin ATH yapmış.Yine eski verilerden yola çıkarak tahmini ATH tarihi Eylül veya Ekim 2025 gibi görünüyor.
20)Peki ATH fiyatı? :)
Bu konuda konuşmayı pek sevmiyorum.Çünkü 69k$ ve biraz üstüne kadar PA ile hedef bulabilirim ama daha üstünü bilemem.Sembolik öylesine söyleyeyim:)
2018 dip,2021 tepe ve 2022 dip bölgesine trend temelli fibo çekip
1.hedef 104849$
2.hedef 176369$ diyeyim :)
21)Paranıza sahip çıkın.Bu boğa dönemi bence yüksek kazanç bakımından son olacak.Çünkü artık ileri ki yıllarda devletler tarafından gelecek olan regülasyonlar,büyük oyuncuların,büyük fon yönetim şirketlerinin piyasa girmesi volatiliteyi düşürücektir.
22)Volatilitenin düşmesi eskisi gibi artık kısa zamanda 50x,60x leri imkansız kılacaktır.Manipülasyonlar kısmen azalıp fiyat oynaklığı düşecektir.Örnek forex gibi.
O yüzden bu şansı iyi değerlendirmek adına portföy,risk,zaman planlamasını iyi yapın.
23)Bazı zamanlar sabırlı bazı zamanlar aç gözlü olun(Boğada).Plan yapın,strateji kurun ve o plana ne olursa olsun sadık kalın.Bir sonraki setup,trade işlemleriniz için kaçan fırsatların arkasından bakmayın çünkü duygusal olup çabuk hata yaparsınız.Fırsatın her zaman olacaktır.
24)Yoldayken kar satışı yapmayı,setup kurarken stop ve hedefi oluşturmayı ve sadık kalmayı unutmayın.Trenden doğru yerden inmeyi de unutmayın.Çünkü boğada kazandığın parayı kısa sürede geri verebilirsin.Harcadığın emek,zamanı,yaşadığın stresi ve uykusuz gecelerini unutma
25)Velhasılı Boğa trendimiz hayırlı olsun.
Düşüncelerim böyle.Düzeltme geldikten sonra uygun yerlerden altcoin alımlarıda yapacağım.Zaten şimdilik buralardayız.Ayrıca önemli birşey daha söyleyeyim
26)Bu benim planım.Baktınız Market döndü bu yükseliş boğa tuzağı olarak kaldı.Fiyat dip yaptı. MM olmadığım için geçmiş verilere göre düşüncelerimi paylaşıyorum.Bu ihtimale karşın her zaman B planım vardır.Bu planın en önemli unsuru STOP kullanmaktır.Ters birşey olursa paylaşırım
27)Hazırlarken saatlerimi alan ve artık Twitter'da ki son market flood'um umarım işinize yarar ve plan,strateji kurarken yardımcı olur.Yine uzun oldu :)
Dediğim gibi beğendiyseniz Beğeni&RT yaparak birçok kardeşimize ulaştırın lütfen.
Herkese Bol kazançlar :)

Loading suggestions...