Hisselerin Hikayesi
Hisselerin Hikayesi

@Hissehikayesi

9 Tweets 2 reads Jun 08, 2024
#BNTAS
Yatırımcı olmak için önce OKUYACAKSIN, sonra Hissenin Hikayesinin olup olmadığını araştıracaksın ;
Asla unutmayın hikaye doğru yerde işlem açtığınızda kazandırır. Bunun için Sektörü, tekniği ve temel aynı anda sağlamanız gerekmektedir.
📌📌📌📌📌📌DİKKAT📌📌📌📌📌📌 📌
Şirket yatırımlarındaki artış ve ilgili yatırımların hasılata olan etkisi . Ancak sektör ve teknik açıdan değerlendirilmeli ve yorumlanmalıdır.
📌 Yatırımlar ( PD göre yaptığı yatırımlar)
📌 Sektör
📌 Teknik analiz
📌 Temel analiz
RİSKLER;
📌 Teknik
#xu100 #borsa #hisse #yatırım #temelanaliz #teknikanaliz #xu100 #hisselerinhikayesi
2)
Ana Faaliyet Konusu:
📌 Kesim, dikiş, üretim, sevkiyat. Gıda (peynir, zeytin, turşu, vb.), yağ ve boya sektörlerine yönelik teneke ambalaj üretimi yapmaktadır.
📌 Baskı hatları, kapak hatları, atölye. Yüksek kalitede metal ofset baskı işlemleri yapmaktadır.
#BNTAS
3)
Yatırımlar - 1
572 kVP GES yatırımı;
PD:1,5 Milyar TL
📌Yatırım Tutarı: 10 milyon TL ( 306.845 USD)
Ofset Tesisinde Elektrik maliyetlerinde %50’lik düşüş sağlayacak. Dolaylı olarak net karı ve brüt karlılığı arttıracaktır.
Tamamlanma Tarihi: 2024/3 çeyrek
#BNTAS
4)
Yatırımlar - 2
Bonbon ve Botik çemberleme ve palet streçleme hattı
📌Yatırım Tutarı: 16.525.315 ( 472.343 EURO)
📌PD’a göre %1,5’ luk bir yatırım.
📌Tamamlanma Tarihi: 2024 /3 çeyrek ve 2024 sonu
📌Kapasite Artışı : Bonbon kapak üretim kapasitesi %50 oranında arttıracak.
Etkisi: Otomatik sistemlerle işçilik maliyetleri azalacak ve üretim süreçleri optimize edilecek ve araçlara yüklenebilir hale getirilmesinde ki zaman kayıplarının önüne geçme iş gücü ve zamandan tasarruf etme sağlanacak.
#BNTAS
5)
Yatırımlar - 3
Ofset Kapasite Artışı
📌Yatırım Tutarı: 157.436.266 TL (4.500.000 EURO)
📌PD’a göre %10’luk bir yatırım.
📌Tamamlanma Tarihi: 2025/2
📌Kapasite Artışı: Ofset tesislerinin üretim kapasitesinin %50 oranında artırılması
Etkisi: Üretim maliyetlerinin düşürülmesi, verimliliğin artırılması, karbon ayak izinin azaltılması.
Gelir Artışı: Yeni kapasite artışlarıyla birlikte üretim hacminin artması, gelirlere doğrudan etkisi.
#BNTAS
6)
Metal Ambalaj SEKTÖR analizi
📌Üretilen ürünlerin ülkemizde talebi azalmamaktadır.
📌Zeytin ve Yağtenekeleri
📌 Tiner / Antifriz / Madeni Yağ Tenekeleri
#BNTAS
7)
Teknik Analiz
📌 Haftalık tek bir çizgi altı veya üstü
#BNTAS
8)
Temel analiz
Okumak sevilmediği için detaya inmeden kalem kalem olumlu veya olumsuz yazıcam.
2023/12 bilançosuna göre
📌Nakit vb ve Finansal borçlanmalarda azalma olumlu
📌Stoklarda azalma mevcut kısmi olumsuz. Ancak yatırımlar stokların ilerleyen günlerde arttırılması amacıyla yapılmaktadır.
📌MDV artışları mevcut PD %1’i kadar
📌 2024/3 satışlarda kısmı artış ancak brüt karlılıkta, maliyetlerde azalışlardan kaynaklı belirgin artış var. Esas faaliyet karında ve Favök’te ki artış olumlu. Favök ve Net kar tarafında yüzdesel farkın az olması şirketin ana faaliyet konusundan geldiği gösermekte.
#BNTAS
9)
📌📌📌📌📌📌DİKKAT📌📌📌📌📌📌
İlgili yatırım kararı verirken kendi araştırmanızı lütfen yapın. Yapmış olduğum çalışmalar daha çok bir bakış açısı KATMAK amaçlıdır.

Loading suggestions...